Akbank

25.000 TL'ye varan nakit fırsat!

0

Akbank

faizli

SMS ile Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Güncelleme: 10.10.2024
Yayımlama: 13.06.2016
Paylaş
İçindekiler

SMS ile Kredi Veren Bankalar

Banka 
SMS Metni
SMS NO
Kredi Limiti

DenizBank
Kredim TCKN
3280
55.000 TL
Denizbank İhtiyaç Kredisine Başvur
Şekerbank 
Kredi (boşluk) TCKN
1953
100.000 TL
Şekerbank İhtiyaç Kredisine Başvur
İş Bankası
Nakit, TCKN, kredi tutarı, aylık gelir (aralarında boşluk)
4402
25.000 TL
İş Bankası İhtiyaç Kredisine Başvur
Akbank
Kredi (boşluk) TCKN
4425
20.000 TL
Akbank İhtiyaç Kredisine Başvur
TEB
TCKN
4466
12.500 TL
TEB İhtiyaç Kredisine Başvur
Yapıkredi
Kredi türü (konut ya da bireysel) boşluk TCKN
4411
Belirtilmiyor
Yapı Kredi İhtiyaç Kredisine Başvur

En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:

*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın en uygun kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor.

SMS ile Hangi Kredi Türleri Kullanılabilir?

SMS ile kredi başvuruları ağırlıklı olarak ihtiyaç kredisi içindir. Konut ve taşıt kredileri için birkaç bankanın SMS ile ön onay sistemi bulunmakla birlikte, ipotekli krediler olduğu için çok fazla tercih edilmez. Öte yandan SMS kredilerinin genel olarak sadece bir ön onay olduğu da göz önüne alınmalıdır. SMS kredisi başvurusu yapmadan önce kredi hesaplamanızı yaparak ödeme planınızı oluşturmak için kredi hesaplama aracımızı kullanın.

SMS ile Kredi Başvurularında Üst Limit

SMS kredilerinde üst kredi limit bankadan bankaya değişkenlik gösterir. Yukarıdaki tabloda detaylarına bulabileceğiniz gibi 10.000 TL ila 50.000 TL arasında bir üst limit genel olarak uygulanır. Ayrıca bu hesaplama aylık kayıtlı geliriniz de dikkate alınarak yapılır. Örneğin aylık kayıtlı geliriniz 3 bin TL ise en fazla aylık 1.500 TL aylık kredi taksiti ödeyebileceğiniz bir hesaplama banka tarafından yapılır.

Bu hesaplamayı güncel faiz oranları ile yapmak için ne kadar kredi alabilirim hesaplama aracımızı kullanın.   

SMS ile Kredi Kullanımında İzlenecek Adımlar

  • Öncelikle kredi kullanmak istediğiniz bankanın SMS başvuru numarasını ve hangi bilgileri belirterek başvuru yapıldığını yukarıdaki tablomuzdan ya da bankanın internet sitesinden öğrenin.
  • Bilgileri doğru girdiğinize emin olarak SMS gönderimini yaparak başvurunuzu yapın.
  • Yaptığınız başvuru ve belirttiğiniz bilgiler doğrultusunda kredi notunuz ile inceleme yapıldıktan sonra başvurunuza yanıt gelecektir. 
  • Gelen yanıt olumlu ise bankanızın belirttiği adımları izleyerek kredinizi kullanabilirsiniz.

Her Bankanın SMS ile Kredi Başvurusu Var mı?

İnternet üzerinden kredi başvurusunun kolaylaşması ve online bankacılığı kullanan sayısının artmasından dolayı SMS ile kredi başvurularının sayısı azalıyor. Bu sebeple her bankanın SMS ile kredi kredi değerlendirme alt yapısı bulunmuyor. Başlıca hangi bankaların SMS ile kredi alt yapısının olduğunu ise yukarıdaki tablomuzdan görebilirsiniz. 

SMS ile Kredi Başvurusunda Onay Almak İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?

Bankacılık işlemlerinde kullanılan ve büyük öneme sahip olan kredi notu, SMS yoluyla kredi başvurularında da dikkate alınan önemli bir veridir. Ayrıca kredi notu 1 ila 1900 puan arasında oluşturulur. Eğer kredi notunuz 1500 ila 1900 arasında ve kayıtlı geliriniz de varsa büyük ihtimalle SMS kredi başvurunuzda olumlu yanıtı alırsınız. Kredi notunuz 0 ile 1099 arasında bulunuyorsa riskli müşteri profilinde olduğunuz için krediniz büyük ihtimalle onaylanmayacaktır. Kredi notunuz 1100 ile 1499 arasında bulunuyorsa, orta riskli müşteri olduğunuz için bankanın onay vermesi için çalışma durumunuz veya maaş bilgileriniz dikkate alınarak değerlendirme yapılır ve ona göre yanıtlanır.

Bu konuda daha detaylı bilgi için kredi notu nasıl hesaplanır yazımızı inceleyin. Kredi notu için risk durumları şu şekildedir:

Kredi Notu Aralığı
Risk Grubu
Kredi Kullanma İhtimali 
1-699
En Riskli
Çok Düşük
700-1099
Orta Riskli
Düşük
1100-1499
Az Riskli
Gelire Bağlı
1500-1699
İyi
Yüksek
1700-1900
Çok İyi
Çok Yüksek

*Tablo internet sitemiz Hesapkurdu.com üzerinden başvuran müşterilerimizi bankaların değerlendirmesine göre sadece bir genelleme olarak bilgi amacı ile oluşturuldu.

SMS ile Kredi Başvurum Onaylandı Fakat Banka Neden Kredi Vermedi?

SMS üzerinden onaylanan kredi başvurusu sadece ön onay niteliğindedir. Yani sadece girmiş olduğunuz bilgilere göre genel olarak kredi notunuz otomatik değerlendirilerek karar verilir. Bunun için sadece SMS ile onay alınması kesin kredi kullanılacağı anlamanı gelmez. Ayrıca SMS ile kredi başvurusunda belirtilen (eğer belirtildi ise) gelirin kanıtlanamaması ya da gerçek tutardan fazla olması da kredinin onaylanmama sebepleri arasında yer alır.

Kredi Başvuru Belgeleri

  • Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport bilgilerinizi iletmelisiniz. Eğer yabancı uyruklu iseniz pasaport ve oturma izin belgesi,
  • Başvuru yapan kişinin son 3 aya ait ikametgâh belgesi veya adına kayıtlı herhangi bir fatura,
  • Gelir durumunu gösteren belge,
  • Tüzel kişiliği olmayan gerçek kişi tacirler ve serbest meslek erbaplarının son yıla ait vergi levha fotokopisi, meslek kuruluşlarından alınan üyelik belgesi fotokopisi ve vergi dairesi onaylı son yıla ait hesap vaziyeti ve eki işletme hesabı özeti,
  • Tüzel kişi olan firma ortaklarının son yıla ait noter onaylı imza sirküleri, vergi levha fotokopisi, son iki yıla ait bilanço ve gelir tablosu ve detaylı mizanı, ortaklık yapısını ve şirket ana sözleşmesini gösteren ticaret sicil gazetesi,
  • Çiftçiler için çiftçilik belgesi,

Kredi Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyim?

  • Bankaların uygulamış olduğu faiz oranlarını inceleyin ve size en uygun olacak miktarı belirleyin.
  • Ödeme planınızı gelirinize göre oluşturun.
  • Kredi notunuzun yüksek olmasına dikkat edin. Ödemelerinizde gecikme yapmayın.
  • Bankaların bazen yapmış olduğu kampanyaları inceleyin, takip edin.
  • Bütçenizi iyi kontrol edin.
  • Genel ekonomik durumu ve kredi piyasalarındaki durumu değerlendirin. Olabilecek yenilikler, değişiklikler ve gelişmelerden haberdar olun.
  • Kredi masraflarını iyi inceleyin.
  • Kredinin vadesini, ödeyebileceğiniz düzeyde belirleyin.
  • Bankaların zorunlu olarak uyguladığı sigorta masraflarını inceleyin.
  • Kredi sözleşmesini okumayı ihmal etmeyin.
  • Kredi kullanırken diğer ek hizmetlere dikkat edin. Farkında olmadan ihtiyacınız olmayan bir ürün için imza atmış olabilirsiniz. Böyle bir durumun olmaması için inceleme yapın ve iptalini isteyin.

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder