Akbank

45.000 TL'ye varan nakit fırsat!

0

Akbank

faizli

Kredi Kartı Dönem Borcu

Güncelleme: 05.04.2023
Yayımlama: 16.12.2021
Paylaş
İçindekiler

Kredi Kartı Dönem Borcu Nedir?

Dönem borcu bir ay boyunca hesap kesim tarihine kadar yapılan harcamalar sonucu ortaya ve daha önce taksiti yapılmış ve o dönem içerisine yansıyan borç tutarını ifade eder. Yani dönem borcu hesap kesim tarihine kadar olan 30 günlük zaman dilimini kapsar.

Örneğin; Hesap kesim tarihi her ayın 15’i olan bir kişi için, 15 Ocak ile 15 Şubat aralığında yapılan harcamalar, nakit avans çekimleri, taksitli alışverişler dönem borcu olarak ekstreye yansır. 

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

Dönem Borcunun İçinde Neler Vardır?

Dönem içindeki borcun içeriğinde yer alanlar harcamalar şunlardır:

  • tek çekim harcamalar
  • taksitli alışverişler
  • faizler, masraflar
  • varsa önceki dönemden kalan borçlar

Ayrıca gelecek aylara ait olan borçlar dönem borcu içerisinde görünmez.

Hesap Kesim Tarihi Nedir?

Kredi kartı kullanıma açıldığında ilgili banka, toplam harcamalar sonucu oluşan borç tutarını aylık olarak kart sahibine iletir. 1 aylık dönemin tamamlandığı son gün hesap kesim tarihini ifade eder. Hesap kesim tarihini belirlemek, kişinin kendi seçeneğidir. 

Hesap kesim tarihinden bir gün sonra yapılan alışverişlerde yeni döneme girildiği için son ödeme tarihine kadar 1 ay zaman kazanılmış olur.

Hesap kesim tarihi ile ilgili detaylı bilgi almak için hesap kesim tarihi nedir, nasıl değiştirilir yazımızı ve kredi kartı borcu öğrenmek için kredi kartı borcu öğrenme yazımızı ziyaret edin. 

Dönem Borcu ile Asgari Tutar Arasındaki Fark

Genellikle asgari tutar ve dönem borcu birbirine karıştırılır. Dönem borcu hesap kesimi öncesi yapılan harcamaların toplamını gösterir. Asgari tutar ise dönem borcunun ödenmesi gereken minimum tutarını gösterir. Kredi puanın düşmemesi ve yasal işlemlerin başlamaması için en azından asgari ücretin mutlaka ödenmesi gereklidir. Minimum tutar kart limiti baz alınarak hesaplanır.

Asgari ödeme tutarınızı hesaplamak istiyorsanız kredi kartı asgari ödeme tutarı hesaplama aracımızı kullanın.

Dönem Borcunu Zamanında Ödemek Önemli mi?

Dönem içinde yapılan harcamaları son ödeme tarihine kadar ödemek özellikle kredi puanı açısından oldukça önemlidir. 3 kere dönem borcunun geç ödenmesi halinde kart nakit çekime kapanır. 

Bir yıl içerisinde en fazla 3 kez yalnızca asgari borcunun ödenmemesi durumunda dönem borcunun tamamı ödenene kadar kredi kartı kullanıma kapatılır. Bazı Bu durumda toplam borç ödendiğinde en geç 1 iş günü içinde kart yeniden kullanıma açılır.

Kredi Kartı Dönem Borcu Erteleme

Ödemeleri düzenli olan kart kullanıcısının, son döneme ait özel bir ödeme sıkıntı yaşanması halinde bankalar müşterileri arayarak dönem borcunu erteleme teklifi sunabilirler. Bunun nedeni borç ertelemesi yapıldığında işleyecek faiz tutarı yükselecek ve banka için de bir avantaj sağlayacak olmasıdır.

Hesaplamasını doğru yaparak, borç ertelemeye karar veren müşteriler de online olarak ya da şubeden kredi kartı borcunu erteleyebilirler. Kredi kartı gecikme faizi hesaplaması yapmak için kredi kartı gecikme faizi hesaplama sayfamızı inceleyin. 

Kredi kartı borcunu ödeyebileceğiniz kanalları öğrenmek için kredi kartı borcu ödeme yolları sayfamızı ziyaret edin.

Önceki Dönem Hesap Özeti

Ekstre borcunun sadece asgari tutarı ödenmesi halinde kalan ve sonraki aya devrolan tutara Önceki Dönem Hesap Özeti Borcu denilmektedir. Döviz kurlarından yapılan harcamalar da sonraki dönemde TL borcu olarak hesaplara yansıtılmaktadır. 

Hesap Özeti Bildirimi

Hesap borcunuzun sonunda oluşan ekstre müşteri talebine bağlı olarak posta yoluyla adrese ya da e-posta olarak kart kullanıcısına ulaştırılır. Ayrıca internet bankacılığı ya da bankamatik üzerinden borç bilgileri takip edilebilir.

Kredi kartı ekstresinde yer alan kredi kartı hesap özeti açıklamaları yazımızı ziyaret edin

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder