Akbank

45.000 TL'ye varan nakit fırsat!

0

Akbank

faizli

Taşıt İpoteği ile Kredi

Güncelleme: 16.10.2024
Yayımlama: 28.07.2016
Paylaş
İçindekiler
Taşıt Kredisi Hesapla

Taşıt ipoteği ile ihtiyaç kredisi, sıfır ve ikinci el araç alımlarıyla mevcut aracın ipotek olarak verilmesi şeklinde de kullanılabiliyor. Sıfır ve ikinci el araç alımlarında neredeyse tüm bankaların 48 aya kadar kredi seçenekleri mevcut olsa da taşıtın ipotek olarak verilmesi ile kredi kullanılması her banka tarafından yapılmamaktadır. Bunun nedeni, fazla kullanılan bir kredi türü olmaması ve gayrimenkul ipoteği kadar bankalar açısından risk faktörünü azaltmıyor olmasıdır.

Araç İpoteği Karşılığında Ne Kadar Kredi Kullanılabiliyor?

Araç ipoteği ile kredi limiti bankadan bankaya değişmekle birlikte genel olarak aracın model, marka ve tipine göre değerinin %50’si ile sınırlıdır. Bu kredi türünün vadesi de taşıt kredisinde olduğu gibi maksimum 48 ay olarak belirlenmiştir.

Gelirinize göre ne kadar kredi çekebileceğinizi Ne Kadar Kredi Çekebilirim hesaplama aracımız yardımıyla anında öğrenin.

Araç İpotekli Kredi Kullanılması Durumda Kasko İsteniyor mu?

Teminat olarak verilen aracın güvenceye alınması açısından bankalar tarafından araca kasko sigortası yapılması istenir. Ayrıca aracın mevcutta tam kapsamlı bir kasko sigortası varsa, aynı şartlar ile devam edebilir. Ayrıca kredi vadesi tamamlanana kadar kaskonun devam ettirilmesi de banka tarafından müşteriden talep ediliyor.

Araç Kredileri 48 Aydan Fazla Kullanılabiliyor mu?

Bireysel araç kredileri yasal olarak en fazla 48 ay vade ile kullanılabiliyor. Ancak ticari amaçlı araç alımlarında vade sayısı 60 aya kadar çıkabiliyor. Öte yandan, vade sınırlaması ihtiyaç kredilerinde 36 ay, konut kredilerinde ise 360 aya kadar yasal olarak verilebilmektedir.

Araç İpoteği ile Kredi Veren Bankalar

Araç ipotekli kredi ürününü, farklı bankalar dönemsel olarak sunabilir. Güncel olarak bu ürünü sunan banka ise Vakıfbank’tır.

Vakıfbank’ın Otomobil Rehni Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi adıyla sunduğu ürün ile sahip olduğunuz otomobili rehin göstererek nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Vakıfbank Otomobil Rehni Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi Özellikleri

  • 48 aya kadar vade ile aylık, 3 aylık veya değişken taksitlerle ödeme seçenekleri vardır.
  • Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve kredi notu yeterli olan gerçek kişilere kullandırılır.
  • Rehin alınan aracın Kasko Sigortası Vakıfbank tarafından yapılır.
  • Kredi kullanan kişiye, Vakıfbank tarafından Hayat Sigortası yapılır.
  • Kredinin limiti, otomobilin marka, tip ve modeline göre belirlenen değerin %50’si ile sınırlıdır.

Kredi Notu Düşük Olan Kişiler Araç İpoteği ile Kredi Kullanabiliyor mu?

İpotek verilmesi özellikle bankalar açısından kredi notu sınırda olan kişiler için bir yerde güvencedir. Bu güvenceden dolayı bankalar, ipotek verilmesi ile ipoteğin değeri ve türüne göre çekilebilecek kredi tutarını da arttırmaktadır. Ancak bu durum kredi notu kritik seviyede olan kişiler için geçerlidir. Yani kredi notu bankalar açsından çok ve orta riskli seviye yer alan kişiler için geçerli değildir. 

Kredi İşlemlerinde Araç Kasko Bedeli Nasıl Belirleniyor?

Araç kasko bedellerinin belirlenmesinde bankaların çoğunluğu referans olarak Türkiye Sigortalar Birliğinin (TSB) kasko değer listesini almaktadır. TSB ise kasko değer listesinin değişen araç fiyatlarına göre sürekli güncel tutmaktadır. Araç kasko değerini öğrenmek için kasko değeri hesaplama aracımızı ziyaret edin. 

Ayrıca bu konuda daha fazla bilgi edinmek ve TSB’ye göre aracınızın kasko bedelinizi öğrenmek istiyorsanız, İkinci El Araç Satış Fiyatı Hesaplama aracımıza bakabilirsiniz.

Hayat Sigortası veya Ferdi Kaza Sigortası Yaptırılması İsteniyor mu?

Kredi kullanımlarında müşterilerine açıkça beyan ettikten sonra, sigorta yapılmasının istenmesi bankaların elinde olan bir durumdur. Yani bankalar istedikleri durumlarda bu sigortaları kredi bitimine kadar zorunlu tutabilirler. Temelde yapılan sigortalar kişilerin yararına dahi olsa eğer bu sigortaları yaptırmak istemiyorsanız, kredi kullanmak istediğiniz bankayı buna göre tercih etmeniz gerekmektedir. 

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder