Akbank

45.000 TL'ye varan nakit fırsat!

0

Akbank

faizli

Taksitleri Devam Eden Kartın İptali

Güncelleme: 17.09.2024
Yayımlama: 09.08.2017
Paylaş
İçindekiler

Evet, taksitleri devam eden kredi kartı iptal edilebilir. 

Kredi kartının gelecek dönem taksitleri bulunsa bile, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından düzenlenen yönetmeliğe göre kredi kartının kapatılmasında herhangi bir sorun yoktur. Banka, kapatmak için bildiride bulunulan günden sonra 7 gün içerisinde kartı kullanıma kapanmak zorundadır. 

Kartın İptalinden Sonra Devam Eden Taksitler Ne Olur?

Bu süreçten sonra taksitler aynı düzenle ödemeye devam edilebilir. Borcun toplu ödeme gibi bir zorunluluğu yoktur. Mevcut borç bitene kadar bankalar hesap ekstresi göndermekle yükümlüdür. 

Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır?

Kullanmış olduğunuz kredi kartının iptalini sağlamak için üç yöntem mevcuttur. Bunlar: 

  1. Telefon bankacılığı ile müşteri hizmetlerinden iptalini sağlamak 
  2. Banka şubesine giderek iptal dilekçesi vermek
  3. İnternet bankacılığı üzerinden talimat vermek

Ancak bazı bankalar sadece çağrı merkezleri üzerinden iptal talebi kabul eder.

Kredi Kartını İptal Ettirmek ve Kapattırmak Farklı İşlemler mi?

Genellikle kredi kartı iptal işlemi ile kapatma işlemi birbirine çok karıştırılan ancak birbirinden farklı iki işlemdir. Kredi kartı kapatma işlemi, kredi kartının kısmen veya belirli bir süre için kullanım dışı bırakılması anlamına gelmektedir. Buna karşılık kredi kartı iptal işlemi, kredi kartı kullanımının tamamen sona ermesi anlamına gelmektedir. 

İnternet Bankacılığından Kredi Kartı İptal Edilebilir mi?

Kredi kartı iptali banka açısından bir müşteri kaybı olduğu için iptalini kolaylaştırmamak adına çoğu banka internet bankacılığında kredi kartı iptal işlemi açık olmuyor. Ancak bazı bankalar kredi kartı iptal işleminin internet bankacılığı üzerinden yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Aylık ne kadar ödeme yapacağınızı öğrenmek için kredi kartı asgari ödeme tutarınızı hesaplayın. Sağlık harcamalarına taksit yapılır mı öğrenmek için sağlık harcamaları kredi kartına taksit yapılır mı sayfamızı ziyaret edin.

Kredi Kartı İptal Ücreti Nedir?

Yasal olarak kredi kartı iptali için herhangi bir ücret talep etme durumu söz konusu değildir. 

Bankalar birçok kişiden bu ceza ücretini talep etmiyor gibi görünse de kredi kartları için yıllık belli bir miktarda ücret almaktadır. Genellikle kredi kartları için ilk yıl kart ücreti talep edilmez. Ancak daha sonraki senelerde yıllık ücret ödememek için otomatik ödeme talimatı, belirli bir harcama limiti veya belirli bir tarihe kadar kredi kartını kullanma sözü gibi bir takım taahhüt talep ederler. Eğer belirtilen tarihten daha önce kredi kartı iptali gerçekleştirilirse, ‘’kredi kartı kapatma cezası’’ adı altında bir işlem uygulanır.

Ödediğiniz kredi kartı aidatlarını geri almak mümkün mü? Öğrenmek için içeriğimizi inceleyin.

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptal Edilebilir mi?

İptal Edilen Kartın Taksitleri Nasıl Ödenir?

İptal edilen kredi kartının taksitleri birkaç farklı yöntem ile ödenebilir. 

  1. Normal ödeme planı içerisinde bulunan taksitlendirme miktarı üzerinden ödeme yapılabilir. Aylık taksitler bitene kadar hesap özeti tutarı kadar ödeme yapılarak tüm borç kapatılabilir.
  2. Toplam borç tutarı kadar bir nakit para mevcutsa tüm borç tek seferde yatırılarak ödeme yapılabilir ve borç kapatılabilir.
  3. Bireysel ihtiyaç kredisi kullanılarak tüm borç yine kapatılarak aylık olarak kredi borcu ödemesi yapılabilir. Ancak bu noktada unutulmaması gereken nokta, kullanılacak olan kredide faiz ödemesi yapılacağı için mevcut borcun tamamı kapanmış olsa da ekstra bir faiz maliyetine katlanılması gerekecektir. 

Kredi kartı borcu taksitlendirilebilir mi öğrenmek için kredi kartı borcu taksitlendirme > yazımızı ziyaret edin.

Kredi Kartı İptal İşlemi Kaç Gün Sürer?

Bankalar, 10.03.2007 tarihinde ‘’Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik’’ adı altında resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre kredi kartı iptal talebini aldıktan sonra 7 gün içerisinde işlemi gerçekleştirmekle yükümlüdürler. Aksi durumda, kredi kartı iptal talebi yapıldığına dair kanıtlayıcı belgelerle beraber BDDK’na şikâyet dilekçesi yazılabilir.

Kredi Kartı İptal Dilekçesi Örneği

Kredi Başvurusu Yapacaklara 10 Tavsiye

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder